Cum se monteaza tapetul?

1. Masurarea peretelui
Primul pas in procesul de montare a tapetului este calcularea suprafetei utile.
Masoara latimea si inaltimea peretului de la nivelul podelei pana la plafon, in punctul cel mai inalt, tinand cont de orice denivelare.

Pereti simpli
Masoara latimea si inaltimea peretelui in mai multe puncte si alege cele mai mari valori.

Usi, geamuri, prize
In cazul peretilor care contin elemente suplimentare (usi, geamuri, prize), alegerea modelului de tapet poate fi influentata de acestea.

Pereti mansarda
Masoara cel mai lat si respectiv cel mai inalt punct al peretelui.

2. Alegerea modelului de tapet si a texturii

In pagina produsului poti selecta culoarea si textura preferata. Apoi este necesar sa introduci in calculatorul online dimensiunile peretelui si sa selectezi zona dorita. Cand alegi design-ul, trebuie sa tii cont de elementele suplimentare prezente pe perete (ferestre, usi, prize).
Deoarece tapetul se va decupa in jurul acelor elemente, este indicat ca portiunile inlaturate sa nu contina componente principale de design. La fel, este recomandat ca obiectele amplasate in fata peretelui (fotolii, canapele) sa nu obtureze componentele principale de design.

3. Pregatirea suprafetei

Suprafata peretelui trebuie sa fie uscata, neteda, curata si sa absoarba in mod uniform. Daca pe perete sunt resturi de adeziv de la aplicari anterioare de tapet, acestea trebuie indepartate. Se poate folosi un prosop moale inmuiat in apa calda.

Pentru rezultate cat mai bune, este nevoie ca pe perete sa fie aplicat un strat de amorsa.
Inainte de a trece la etapa urmatoare, trebuie sa astepti ca suprafata sa fie uscata.

Tapetul va fi livrat in fasii cu latimea de 51 cm.
Fasiile de tapet in rola au model repetitiv (seamless), ceea ce inseamna ca nu conteaza ordinea in care sunt montate. Imaginea rezultata va fi intotdeauna perfecta.

Fasiile de tapet custom (fototapet) sunt numerotate in partea de jos, pentru o identificare usoara. Acestea trebuie montate in ordinea indicata pentru a forma imaginea aleasa.

Dupa ce fasiile au fost aranjate in ordinea montarii, se poate trece la etapa urmatoare.

4. Montarea tapetului

a. Foloseste bolobocul pentru a trasa o linie perfect verticala pentru reper la imbinarea fasiilor 1 si 2. Aceasta te va ajuta la montarea dreapta a tapetului.

b. Pregateste adezivul conform instructiunilor de pe cutie.
Aplica un strat direct pe perete cu ajutorul unui trafalet, in zona fasiei 2. Nu se aplica adeziv pe spatele fasiei de tapet.

c. Lipeste fasia nr. 2, de sus in jos, folosind ca reper linia trasata anterior. Asigura-te ca este perfect dreapta, pentru ca urmatoarele fasii depind de aceasta.

d. Foloseste racleta pentru a scoate bulele de aer aparute.

e. In cazul scurgerilor de adeziv, acestea se pot curata cu un prosop moale, curat, usor umed.

f. Aplica adeziv pe perete in zona fasiei 1 apoi monteaza-o lipita de fasia 2 fara suprapunere. Atentie la elementele din grafica – acestea trebuie sa se continue perfect. Umeaza aceeasi pasi pentru urmatoarele fasii.

g. Dupa montarea ultimei fasii, se indeparteaza surplusul de tapet cu ajutorul unui cutit ascutit.

h. Felicitari! De acum te poti bucura de noul tau tapet!